az áfonyaszörphöz gyorsan görgess le a lila részbe 🙂
Mikor találkoztam e természetgyógyászattal még fogalmam sem volt az egészről. Persze hallottam sok okosságot, hogy emelni kell a rezgésszintet, mert egészség, meg ilyenek. Na ez pont annyira nem hatott meg, mintha színvak lennék és valaki boldogan felvisítana mellettem, hogy de szép az a „sárga”. Azóta egész sokmindent rezgésként, hullámként /frekvenciaként/ érzékelek, de ha nem érzed úgysem fogod elhinni, nem is fecsérelném az időd
- sem annak ecsetelgetésére, hogy ez izgalmas téma. Ha mégis érdekel, rengetegen írnak róla. Az én kedvenc könyvem a témában: Eileen Day McKusick: Elektromos egészség. Ez a könyv áll a legközelebb ahhoz, ahogy én érzékelek.
- sem arra, hogy leírjak olyat, amit bárhol megtalálsz, ha rákeresel erre a szókapcsolatra. Vannak emberek, akik erről nálam sokkal többet tudnak, – én asszem csak érzek, – okosnak látszani nem akarok
! De van olyan ember, akit okosabbnak gondolok nálam 🙂 és ő azt mondta, hogy az áfonya növeli a rezgésszámot, -és már megtanultam Poe-tól, hogy á-priori módon is elfogadható egy tétel. Meg amúgy nagyon finom is, és ilyenkor mindig nagy élvezettel teszem el az ízeket a gyümölcsben, az aromában szűkösebb téli napokra.
„és rostos áfonyaszörp” Kingául :
Alapvetés: nem csak áfonyával működik, ugyanezt próbáltam már:szőlőből, barackból, meggyből, cseresznyéből, eperből, -mind finom lett.
1, Vegyél valamennyi áfonyát legyen a mennyiség : X
1/1 Nyomkodd össze,- szerintem kézzel 🙂
1/2 Tegyél bele legalább feleannyi cukrot, mint amennyi a gyümölcs volt, az se baj, ha pont annyi lesz, mint a gyümi, úgy sűrűbb lesz, de biztosabban eláll
1/3 Tegyél hozzá kb X forralt vizet (ráér főzés előtt is, ha nem férne bele a hűtőbe)
Eddig mindegy volt a sorrend, én pl szeretem cukorral együtt nyomkodni, az olyan jó érzés 🙂
2, Tegyél bele néhány citomkarikát.
Mivel az én citromom szeretett apósom gyönyörű citromfáján nevelkedett, még a a héját sem szedtem le.
– Hagyd állni néhány órát, – akár egy napot is, – hűtőben, hogy az összes színe szépen kiázzon.
3, Vedd ki a citromkarikákat. Az így nagyon finom lett! Pótold a citromot fél kilónként egy teáskanálnyi citromsavval.
Azért azt írom, hogy pótold, mert különben lehet, hogy úgy jársz mint én, és elfelejted, – mondjuk tapasztalatom szerint az se nagy gond.
3/1 Tedd fel főni, ami nem citrom 20-30 percre, kevergesd, és ha szép, akkor már jó is lesz.
3/2 közben az üvegeket tedd a sütőbe, hogy fertőtlenedjen, 100 fokon 10 percre. A kupakokat egy kis vízben szintén forrald pár percig.
4, Forrón menjen bele a rostos lé merőkanállal az üvegbe, – először csak kicsi, hogy az üveg lassan tudjon átmelegedni, – rá pedig kerüljön egy tető. Pár másodpercre fordítsd a tetejére az üveget, azt nem tudom miért, de azt is valami okos ember írhatta egyszer, és elhittem. Szóval aztán mehet bele a dunsztba, – ami lehet az ágyneműtartó, vagy bármi szűkös hely, ahol jól körbetekerve paplanokkal, párnákkal ideális esetben csak 1-2-3 nap alatt fog kihűlni.
És télen ott lesz a sok finom íz, rost és ásványi anyag, meg a beletett szeretetüzenet :), ami evidens, hogy van!