Mini édes és sós kürtöskalács

Kovászos változat:

  • 60 ml 30 % habtejszín
  • 70 ml víz
  • 5 dkg megetetett kovász 
  • 25 dkg liszt
  • 1-2 fürjtojás tojás, vagy kb egy fél tojás 😊
  • 1 kiskanál cukor, de talán ki is hagyható
  • fél teáskanál só
  • 10 dkg vaj
  • vaj megkenni a rudacskát,
  • 1 tojás megkenni a tésztát, mielőtt beleforgatnánk, amibe szeretnénk , – sajt, só, vagy/és kömény, kakaós-, fahéjas- vagy vaníliás cukor, – határt csak a fantázia szabhat 🙂

1, tejszín víz, kovász simára kevergetése

2, bele a liszt, cukor, tojás, só.
3, Kézzel gyurkásztam, húzatm, vontam kb. negyed órát, a végére szép kis gombóccá állt össze
4. hagytam állni 5 órát, jó meleg lakásban a fűtőtest mellett kelegetett
5. vajazott 10 cm magas habrolócsövekre tekertem a pár mm.vékonyra nyújtott centis csikokat

6, tojással megkenve belehempergettem mindenféle jóba

7. Sütés 180 fok 10 perc

A recept eredetije ide kattintva tekinthető meg.

Az élesztős változat itt nézhető meg, nem próbáltam, de ez volt az ihletadó 🙂

Jó sütögetést!