nem cuki

Sokunkat frusztrál a cukor téma. Cukorbetegség, inzulinreszisztencia…Pláne meg, ha a felmenők között volt cukorbeteg.
Most én egy kis megijedés után azt választom, hogy odafigyelek rá, mit is kívánok, -mit mesél a szervezetem, – annak utánanézek. Lehet-e köze a témához, ha igen leírom, ennyike.

Itt találhatók azok a tünetek, melyek fennállása esetén talán érdekelhet ez a bejegyzés. Azért találom jónak ezt a cikket, mert károgás helyett azt írja, hogy “Megfelelő kezelés, azaz életmódváltás esetén igen jók, megközelítőleg 70-80 százalékosak a gyógyulási esélyek.. javulás akkor várható, ha valaki hosszútávon, azaz legalább fél-egy éven keresztül figyel táplálkozására, és a testmozgást sem hanyagolja el.” szóval, maradhat 🙂

1, Árpa Eredeti cikk itt. Kivonatok:

  • A legutóbbi kutatások szerint a teljes kiőrlésű árpa fogyasztása nagymértékben szabályozza a vércukrot.
  • Van benne: foszfor, kálcium ami a csontoknak jó, mangán, ami a vörösvérsejteknek, vas az immunrendszernek, szelén, amire szüksége van a bőrnek, a hasnyálmirigynek, a prosztatának, a máj, a gyomornak, a szívnek és az emlőnek, rost a koleszterinnek, b vitamin a jókedvnek

2, Lilahagyma Eredeti cikk itt. Kivonatok:

  • vércukorszint-csökkentő
  • flavonoidoknak, vitaminoknak, ásványi anyagoknak és nyomelemek jók a mindenre is!
  • Az ókori egyiptomiak egyik fő eledele volt, szóval csak jó lehet! Főleg, ha nem vagy konformista, és nem zavar, hogy hagymaszagú a leheleted

3. Sok öröm, ami kompenzál a kihagyott édességekért

  • Ami akár abból is adódhat, hogy épp teszel az egészségedért

4. Többször picikét
ahol a picike tényleg picike, elhessegetve azt a félelmet, hogy mindjárt megint éhes leszek