Kovászos változat:
- 60 ml 30 % habtejszín
- 70 ml víz
- 5 dkg megetetett kovász
- 25 dkg liszt
- 1-2 fürjtojás tojás, vagy kb egy fél tojás 😊
- 1 kiskanál cukor, de talán ki is hagyható
- fél teáskanál só
- 10 dkg vaj
- vaj megkenni a rudacskát,
- 1 tojás megkenni a tésztát, mielőtt beleforgatnánk, amibe szeretnénk , – sajt, só, vagy/és kömény, kakaós-, fahéjas- vagy vaníliás cukor, – határt csak a fantázia szabhat 🙂





1, tejszín víz, kovász simára kevergetése
2, bele a liszt, cukor, tojás, só.
3, Kézzel gyurkásztam, húzatm, vontam kb. negyed órát, a végére szép kis gombóccá állt össze
4. hagytam állni 5 órát, jó meleg lakásban a fűtőtest mellett kelegetett
5. vajazott 10 cm magas habrolócsövekre tekertem a pár mm.vékonyra nyújtott centis csikokat
6, tojással megkenve belehempergettem mindenféle jóba
7. Sütés 180 fok 10 perc
A recept eredetije ide kattintva tekinthető meg.
Az élesztős változat itt nézhető meg, nem próbáltam, de ez volt az ihletadó 🙂
Jó sütögetést!